Cat | Esp | Eng
Pere Renom

“No et vàrem donar un lloc fix, ni faç pròpia, ni un ofici peculiar, Oh Adam!, perquè el lloc, la imatge i les ocupacions que desitgis per tu, aquests els tinguis i posseeixis per la teva pròpia decisió i elecció […] Ni celeste, ni terrestre et vàrem fer, ni mortal ni immortal, perquè tu mateix com a modelador i escultor propi, al teu gust i honra et forgis la forma que prefereixis per tu.”

Giovanni Pico della Mirandola

Córrer contra el temps

publicat el 29.03.2006

El nostre estil de vida pot alentir, en part, el pas dels anys i els seus efectes sobre el nostre organisme. Però també és fonamental la base genètica des de la qual partim. Antoni Pifarré és un home de 67 anys que encara corre maratons i que actualment es prepara per pujar a l’Everest. Com és que hi ha persones que arriben a vells amb millor salut i viuen més anys que d’altres? S’hi pot fer alguna cosa per millorar l’estat en què arribem a l’etapa final de la vida? Per què i com envellim? El programa intentarà solventar aquestes i altres qüestions. Per això, el reporter Miquel Piris se sotmetrà, juntament a Antoni Pifarré, a una sèrie de proves al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i a l’Hospital General de Catalunya. El reporter Pere Renom visitarà la Universitat Pompeu Fabra on el grup de la doctora Elena Hidalgo, estudia l’efecte dels radicals lliures en fongs unicel·lulars. I el presentador Antoni Mestres explicarà des de plató què son els radicals lliures i els antioxidants i com influeixen en la longevitat.
Una de les conseqüències inevitables de l’envelliment és la presbícia. També coneixerem un equip d’investigadors catalans i valencians que han ideat el Visual Map, un nou sistema que per millorar les ulleres progressives.

Quèquicom... Llegir més publicacions.