Cat | Esp | Eng
Pere Renom

“No et vàrem donar un lloc fix, ni faç pròpia, ni un ofici peculiar, Oh Adam!, perquè el lloc, la imatge i les ocupacions que desitgis per tu, aquests els tinguis i posseeixis per la teva pròpia decisió i elecció […] Ni celeste, ni terrestre et vàrem fer, ni mortal ni immortal, perquè tu mateix com a modelador i escultor propi, al teu gust i honra et forgis la forma que prefereixis per tu.”

Giovanni Pico della Mirandola - De la Dignitat de l'home

Virus: la guerra eterna

publicat el 22.03.2006

Què cal saber sobre els virus en general i la grip aviària en particular, explicat de forma amena i entenedora. Aconseguirà el virus de la grip aviària recombinar per poder passar dels animals a les persones? Com preparen els científics aquesta nova batalla? Disposarem de vacunes i millors antivirals?
A “Quèquicom”, destacats especialistes expliquen què és un virus, com infecta, com es multiplica i quins punts febles té. Hi intervenen: la viròloga del Departament de Microbiologia de la UB, Rosina Gironès; el metge epidemiòleg de l’Hospital Clínic-UB Antoni Trilla; Josefina Enfedaque, agent científic de la Comissió Europea; l’expert en vacunes de Fort Dodge Veterinària, Joan Plana; i l’investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica i de l’Institut de Biologia Mol·lecular (CSIC), Miquel Coll.

Quèquicom... Llegir més publicacions.