Cat | Esp | Eng
Pere Renom

“No et vàrem donar un lloc fix, ni faç pròpia, ni un ofici peculiar, Oh Adam!, perquè el lloc, la imatge i les ocupacions que desitgis per tu, aquests els tinguis i posseeixis per la teva pròpia decisió i elecció […] Ni celeste, ni terrestre et vàrem fer, ni mortal ni immortal, perquè tu mateix com a modelador i escultor propi, al teu gust i honra et forgis la forma que prefereixis per tu.”

Giovanni Pico della Mirandola - De la Dignitat de l'home

Publicacions de Ciència

Web d'Ara Ciència ARA Ciència
https://ciencia.ara.cat/Suplement dedicat a la divulgació de la ciència, es publica tots els diumenges al diari ARA tant en suport paper com en l’edició digital. El coordina Mònica L. Ferrado. Ha estat guardonat amb el Premi Nacional de comunicació científica 2013, que atorga la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
Web Coleccion Drankontos. Planeta Libros Col·lecció Drakontos (Planeta libros)
https://www.planetadelibros.com/coleccion-drakontos-0000965600.htmlDrakontos significa “els llibres del drac”, i ha estat escollit com a insígnia d’una col·lecció de l’editorial Crítica, pel fet que segons la tradició clàssica, el drac era l’encarregat de vigilar els tresors. La col·lecció té cura de llibres que per les seves característiques especials requereixen un edició de més qualitat que les sèries bàsiques.
Web de l'editorial Tusquets (Metatemas) Col·lecció Metatemas (Tusquets editors)
http://www.tusquetseditores.com/coleccion/metatemas

Llibres que inciten al pensament, que replantegen els grans temes de la ciència i la filosofia i obren nous horitzons al nostre coneixement de l’univers i de la vida, la seva història, les seves formes i el seu esdevenir. Dirigida per Jorge Wagensberg, director del Museu de la Ciència de Barcelona, la col·lecció reuneix autors que s’han convertit en clàssics de la ciència del segle XX (Erwin Schrödinger, Albert Einstein, Jacques Monod, François Jacob, Norbert Wiener) i altres que avancen els temes principals del pensament científic del segle XXI (Murray Gell-Mann, Lynn Margulis, René Thom, Martin Rees, Richard Dawkins, Benoît Mandelbrot).

La Hulotte
https://www.lahulotte.fr/

La Hulotte és la revista que t’explica la vida dels animals silvestres, els arbres i les flors d’Europa. Alhora divertida i molt acuradament documentada, és la més llegida en els caus i llodrigueres, i sorprèn tant als nens com als pares. Una autèntica enciclopèdia dels boscos i camps, molt difícil de trobar en quioscos i llibreries.

iTunes U iTunes U
https://www.apple.com/apps/itunes-u/

El catàleg online més gran del món de contingut educatiu gratuït, subministrat per institucions líders. A iTunes U s’hi troben més de 500.000 conferències gratuïtes, vídeos, llibres i altres recursos en milers de temes. Entre els centenars de col·legis, universitats i escoles primàries i secundàries, hi ha Stanford, Yale, MIT, Oxford i UC Berkeley, al costat d’altres distingides institucions com el MoMA o la Biblioteca Pública de Nova York.

Web de Metode.cat Mètode
https://www.metode.cat/

Mètode és una publicació trimestral de divulgació de la ciència en català. Creada el 1992, i editada per la Universitat de València, el seu objectiu és fer arribar la ciència a la societat i fomentar el debat i la reflexió crítica sobre qüestions d’actualitat científica. Es caracteritza per una transversalitat temàtica, amb la participació d’artistes, filòsofs, sociòlegs, historiadors, periodistes i literats.

Web del National Geographic National Geographic
https://www.nationalgeographic.com/

La National Geographic Society, amb seu a Washington, DC als Estats Units, és una de les institucions científiques i educatives sense ànim de lucre més grans del món. Els seus interessos inclouen la geografia, l’arqueologia i les ciències naturals, la promoció de la conservació ambiental i històrica, així com l’estudi de la cultura i la història del món.

Web del National Geographic Naukas: ciencia, escepticismo y humor
https://www.naukas.com

Naukas (abans Amazings.es) és el projecte de Miguel Artime (Maikelnai’s), Antonio Martínez (Fogonazos), José Costa (Inercia Creativa) i Javier Peláez (La Aldea Irreductible) que han unit les seves forces per crear la major plataforma online de divulgació científica en castellà. Compta amb la col·laboració d’alguns dels millors blocaires científics d’Espanya i més d’un centenar de científics i divulgadors de les àrees més diverses.

Web de The Guardian The Guardian, Science
https://www.guardian.co.uk/science

The Guardian és un diari nacional britànic, fundat el 1821. Està considerat com la referència periodística de centre-esquerra al seu país. A més dels continguts de l’edició impresa, ofereix un dels serveis de notícies online més complet en anglès. Inclou entre altres seccions art, esports, viatges, ciència i continguts multimèdia (documentals, podcasts).

Web del New York Times The New York Times, Science
https://www.nytimes.com/pages/science/index.html

The New York Times és un diari nord-americà, fundat i publicat de forma contínua a la ciutat de Nova York des de 1851. Ha guanyat 112 premis Pulitzer, més que qualsevol altre organització de notícies. El seu web és un dels més populars de notícies d’arreu del món. Conté les següents seccions: notícies, opinions, negocis, arts, ciències, esports, estil, llar, i cròniques.

Web de Wired Science Wired Science: News for Yours Neurons
https://www.wired.com/wiredscience/

Wired és una revista Americana mensual a tot color, publicada en versions impresa i online, que mostra com les tecnologies emergents afecten la cultura, l’economia i la política. Es publica des de gener de 1993. Wired Science publica reportatges sobre aspectes nous, interessants i rellevants de la investigació.