Cat | Esp | Eng
Pere Renom

“No et vàrem donar un lloc fix, ni faç pròpia, ni un ofici peculiar, Oh Adam!, perquè el lloc, la imatge i les ocupacions que desitgis per tu, aquests els tinguis i posseeixis per la teva pròpia decisió i elecció […] Ni celeste, ni terrestre et vàrem fer, ni mortal ni immortal, perquè tu mateix com a modelador i escultor propi, al teu gust i honra et forgis la forma que prefereixis per tu.”

Giovanni Pico della Mirandola - De la Dignitat de l'home

Institucions

AASS: L'Associació Americana per l'Avanç de la Ciència AASS: L’Associació Americana per l’Avanç de la Ciència
https://www.aaas.org/

“Triple AS” (AAAS), és una organització internacional sense ànim de lucre dedicada a l’avanç de la ciència arreu del món, que actua d’educador, líder, portaveu i d’associació professional. A més d’organitzar activitats pels seus membres, l’AAAS publica la revista Science, així com molts butlletins científics, llibres i informes, i encapçala programes per millorar la comprensió de la ciència arreu del món.La Asociación Americana para el Avance de la Ciencia.
ACCC: Associació Catalana de comunicació científica ACCC: Associació Catalana de comunicació científica
http://www.accc.cat

El principal objectiu de l’ACCC és promoure, difondre, ampliar i millorar la comunicació científica en les terres de parla catalana. Vol també incidir en els aspectes socials i polítics de la informació científica, tot vetllant perquè contribueixi al progrés social. Un altre objectiu prioritari de l’ACCC és facilitar la formació permanent dels seus associats i incentivar el debat i l’autocrítica entre els comunicadors de la ciència, la tecnologia i la innovació.
L'ACER: Associació catalana d'entitats de recerca L’ACER: Associació catalana d’entitats de  recerca
https://www.acer-catalunya.org

L’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) és una associació independent que agrupa institucions amb una personalitat jurídica pròpia, establertes a Catalunya i que comparteixen la recerca com a missió principal. L’objectiu de les entitats associades és la de contribuir a definir les prioritats i polítiques científiques i de recerca a Catalunya, i optimitzar la seva gestió i implementació en els àmbits que els són propis. L’objectiu últim de l’Associació és contribuir a consolidar Catalunya com un referent Internacional en investigació científica i tecnològica.
Athenaweb Athenaweb
http://www.athenaweb.org

És un canal de vídeo per Internet sobre ciència, un portal per a la ciència europea. El seu principal objectiu és la divulgació de les feines d’investigació de la comunitat científica europea. Entre d’altre serveis destaca la llibreria electrònica de programes científics, una agenda amb els esdeveniments més importants de l’àrea i un servei europeu de notícies.
Knight Science Journalism Fellowships at Mit Knight Science Journalism Fellowships at Mit
https://web.mit.edu/knight-science/

Knight Beques Periodisme Científic s’han dissenyat per auto-motivat als periodistes que esperen millorar la seva cobertura de la ciència, la tecnologia, la medicina o el medi ambient. Cada any entre 10 i 12 periodistes dels EUA i d’arreu del món són acceptats. Els becaris Knight dissenyen el seu propi pla d’estudis, cursos d’auditoria al MIT i Harvard, assistint a conferències i col•loquis, i entrevistes amb membres de la facultat. Els becaris rebran un estipendi de $ 65.000 més matrícula i beneficis.
National Assotiation of Science Writers National Assotiation of Science Writers
https://www.nasw.org/

El 1934, una dotzena de reporters científics pioners van establir l’Associació Nacional d’Escriptors de Ciència en una reunió a Nova York. Volien un fòrum en el que unir forces per millorar el seu ofici i fomentar les condicions que promouen un bon escrit científic. L’associació es va constituir formalment el 1955 amb la missió de “fomentar la difusió d’informació precisa sobre ciència a través de tots els mitjans de comunicació dedicats a informar la població”. Amb els anys, els seus membres han inclòs tant autònoms com empleats de la major part dels principals diaris, agències de notícies, revistes i mitjans de difusió dels EUA. Per damunt de tot la NASW defensa el lliure flux de notícies científiques.
OCC: Observatori de la Comunicació Científica, UPF OCC: Observatori de la Comunicació Científica, UPF
https://www.occ.upf.edu/

L’Observatori de la Comunicació Científica (OCC) és un centre especial de recerca per a l’estudi de les diferents etapes del procés de transmissió de coneixements científics i tecnològics a la societat i l’anàlisi de la relació entre la ciència, els mitjans de comunicació i la societat. Creat a la Universitat Pompeu Fabra l’any 1994, l’OCC va ser el primer organisme de recerca universitari dedicat a la comunicació científica a Espanya.
TED, ideas worth spreading TED, ideas worth spreading
https://www.ted.com/

TED és una organització sense ànim de lucre dedicada a la difusió d’idees profitoses. Va començar (el 1984) com una conferència que reunia persones de tres mons: Tecnologia, Entreteniment i Disseny. Des d’aleshores el seu abast s’ha anat eixamplant. Actualment celebra dues conferències anuals – la Conferència TED a Long Beach i Palm Springs cada primavera, i la conferència a Edimburg Regne Unit TEDGlobal cada estiu – TED inclou el vídeo del conferenciant guardonat, l’Open Translation Project, converses TED, el programa d’inspiració dels col•legues TED, els programes  TEDx, un d’ells a Barcelona (https://www.tedxbarcelona.com/), i el premi anual de TED.
WFSJ: World Federation of Science Journalist WFSJ: World Federation of Science Journalist
http://www.wfsj.org/about/

La Federació Mundial de Periodistes Científics (WFSJ) és una organització sense ànim de lucre que representa a 38 associacions nacionals, regionals o internacionals de periodistes científics i un membre associat. És, en definitiva, una associació d’associacions. El WFSJ tracta el periodisme científic com un pont entre la ciència, els científics i el públic. Es promourà el paper dels periodistes científics com a actors clau en la societat civil i la democràcia. Els objectius de la Federació són millorar la qualitat de la informació científica, promoure estàndards i donar suport a periodistes científics i tecnològics d’arreu del món.