Cat | Esp | Eng
Pere Renom

“No et vàrem donar un lloc fix, ni faç pròpia, ni un ofici peculiar, Oh Adam!, perquè el lloc, la imatge i les ocupacions que desitgis per tu, aquests els tinguis i posseeixis per la teva pròpia decisió i elecció […] Ni celeste, ni terrestre et vàrem fer, ni mortal ni immortal, perquè tu mateix com a modelador i escultor propi, al teu gust i honra et forgis la forma que prefereixis per tu.”

Giovanni Pico della Mirandola

Programes de Ciència a la TV

Web de la BBC Science BBC
https://www.bbc.co.uk/science/

La British Broadcasting Corporation (BBC), és el servei públic de comunicació del Regne Unit. Dedicat inicialment a la ràdio, el 1936 va començar a transmetre programes de televisió. Actualment és sens dubte una de les cadenes de major prestigi internacional. Emet tant via satèl·lit, com per cable i per internet. Entre moltes altres seccions en té una de ciència.
Web de C'est Pas Sorcier C’est pas sorcier
http://c-est-pas-sorcier.france3.fr/

El magazín de la ciència i dels descobriments. A bord del seu camió laboratori, Frédéric, Jamy i Sabine ens porten a llocs insòlits i sovint espectaculars per explicar-nos el món circumdant. Presentació: Frédéric Courant, Jamy Gourmaud, Sabine Quindou.
Matière grise
https://www.rtbf.be/tv/emission/detail_matiere-grise?id=9

El magazín de la curiositat, la reflexió sense pensar! Patrice Goldberg llança un repte cada setmana. El programa cobreix amb total simplicitat les múltiples facetes de la ciència i la tecnologia, treu a la llum les principals qüestions de la recerca (genètica, la contaminació, energies renovables, l’espai …), destaca els investigadors de França i no dubta a utilitzar l’humor per analitzar certs relats de ciència o tornar als sorprenents descobriments del passat.
Web de Quarks&Co Quark&Co
https://www.wdr.de/tv/quarks/

Quarks & Co és un programa bimensual centrat en les ciències naturals, i les aborda des de diferents angles, encara que sempre amb simplicitat i buscant els aspectes més atractius d’una qüestió triada en funció de l’actualitat. El web de Quarks & Co de la cadena WDR ha estat nominada per al premi Grimme Online Award.
Qeb del programa Quèquicom TV3 QUÈQUICOM
https://blogs.tv3.cat/quequicom

Quèquicom és un programa de la Televisió de Catalunya dedicat a la ciència de les coses quotidianes, però amb un gir. Per mitjà de tot tipus d’analogies s’expliquen els principis científics que hi ha darrere la salut, el medi ambient o la tecnologia del nostre dia a dia.
Web de SuperQuark RAI UNO RAI UNO SuperQuark
https://www.superquark.rai.it/

Superquark és el magazín televisiu de ciència, natura i tecnologia més popular d’Itàlia, ideat i conduit per Piero Angela.
Web de Redes RTVE RTVE Redes
http://www.rtve.es/television/redes/

Redes (o Redes 2.0 en l’última temporada en emissió) és un programa de televisió de divulgació científica que es va emetre cada diumenge a les 21:30 h a La 2 de TVE. Tots els capítols van ser presentats per Eduard Punset i va ser produïts per Smart Planet. El programa va tractar diversos temes científics, com la sociologia, la biologia o l’astronomia. Va començar la seva emissió el 1996 i va acabar el 2014.