Cat | Esp | Eng
Pere Renom

“No et vàrem donar un lloc fix, ni faç pròpia, ni un ofici peculiar, Oh Adam!, perquè el lloc, la imatge i les ocupacions que desitgis per tu, aquests els tinguis i posseeixis per la teva pròpia decisió i elecció […] Ni celeste, ni terrestre et vàrem fer, ni mortal ni immortal, perquè tu mateix com a modelador i escultor propi, al teu gust i honra et forgis la forma que prefereixis per tu.”

Giovanni Pico della Mirandola - De la Dignitat de l'home

Els límits de la ciència

publicat el 6.02.2008

Línies de Hartmann, saurís i astrologia, tenen alguna cosa a veure amb el mètode científic? Per esbrinar-ho es comparen amb les corresponents disciplines científiques del geomagnetisme, la hidrogeologia i l’astronomia.

Pere Renom acompanya un saurí que vol fer un pou i troben aigua. Casualitat, poders o ciència no reconeguda? La hidrogeologia, ciència que estudia les aigües subterrànies, dóna algunes respostes a aquests interrogants. Una “geobiòloga” utilitza també les varetes de radioestèsia per localitzar unes suposades línies de Hartmann que podrien perjudicar la salut de les persones. Renom n’és testimoni i després visita un professor de Física especialitzat en geomagnetisme (disciplina que estudia els camps magnètics terrestres) per mirar de trobar aquestes les línies suposadament nocives. El reporter consulta també l’astròleg Fèlix perquè li faci la carta astral. Com poden influir els planetes en la vida de les persones? Posteriorment va a veure un astrònom de l’observatori Fabra perquè ho raoni. I Toni Mestres explica des del plató què és, en definitiva, el mètode científic i quins són els límits de la ciència.

Quèquicom... Llegir més publicacions.