Cat | Esp | Eng
Pere Renom

“No et vàrem donar un lloc fix, ni faç pròpia, ni un ofici peculiar, Oh Adam!, perquè el lloc, la imatge i les ocupacions que desitgis per tu, aquests els tinguis i posseeixis per la teva pròpia decisió i elecció […] Ni celeste, ni terrestre et vàrem fer, ni mortal ni immortal, perquè tu mateix com a modelador i escultor propi, al teu gust i honra et forgis la forma que prefereixis per tu.”

Giovanni Pico della Mirandola

La mascareta a prova

publicat el 7.07.2020

Amb l’augment dels contagis de coronavirus a la comarca del Segrià (Lleida), el govern de la Generalitat es planteja obligar a l’ús de la mascareta en tots els espais públics.
A la Florida Atlantic University es va dur a terme un experiment amb aigua, glicerina i llum làser per visualitzar el comportament dels aerosols que emetem quan parlem, estosseguem o estornudem. A TV3 no tenim tants recursos i hem repetit l’experiment amb el fumador que els apicultors utilitzen per adormir les abelles, quan extreuen la mel dels seus ruscos. Sota determinades condicions d’il·luminació es pot veure clarament fins a quin punt l’aire que exhalem circula lliurement sense mascareta i, en canvi, queda retingut a la boca i el nas quan utilitzem mascareta.
Tot sembla indicar que al final de l’estiu lluirem moreno paleta a la cara.

Tot es mou tv3... Llegir més publicacions.